Wat is Brow Lamination?

Alles wat je moet weten over Brow Lamination

Kun jij je een ochtendroutine voorstellen waarbij je wakker wordt en er al natuurlijk glam uitziet zoals in de films? Of die extra 15 minuten slaap voor het werk, waarbij je niet voor de spiegel hoeft te staan en je wenkbrauwen moet bijwerken zodat ze er tenminste uitzien als zusjes en niet als buren? Zeg maar niets meer - we hebben je!
Is het niet geweldig als dromen uitkomen? Wenkbrauwlaminatie is de oplossing voor al je wenkbrauwproblemen. Geniet van goed gevormde, vollere en pluizige wenkbrauwen die je tot 2 maanden lang niet hoeft te stylen!

Het epileren van de wenkbrauwen is een populaire cosmetische procedure om de natuurlijke vorm en het uiterlijk van de wenkbrauwen te verbeteren en opnieuw te definiëren. Bij deze behandeling wordt een speciale chemische oplossing gebruikt om de wenkbrauwhaartjes te ontspannen en recht te trekken, zodat de estheticus ze in de gewenste vorm kan zetten. Wenkbrauw lamineren is met name gunstig voor mensen met weerbarstige of schaarse wenkbrauwen, omdat het een vollere en meer verzorgde look geeft zonder dat er dagelijks onderhoud nodig is. 

De resultaten van wenkbrauwlaminatie kunnen tot wel 2 maanden aanhouden, waardoor het een semi-permanente oplossing is om goed gedefinieerde en perfect gestylde wenkbrauwen te krijgen. Deze behandeling wordt vaak gekozen door mensen die op zoek zijn naar een onderhoudsarme oplossing om gemakkelijk een gepolijst en verzorgd uiterlijk te krijgen. Het aanbrengen van wenkbrauwlaminatie kan een aanvulling zijn op andere wenkbrauwverzorgingstechnieken zoals verven en microblading, waardoor de gewenste wenkbrauwesthetiek op een allesomvattende manier kan worden bereikt. In het algemeen heeft wenkbrauwlamineren aan populariteit gewonnen vanwege de natuurlijke look en het eenvoudige dagelijkse onderhoud.


Het doel van wenkbrauwlaminatie is om je wenkbrauwen voor meerdere weken in de gewenste vorm te zetten. In wezen geeft het je "ik werd zo wakker" wenkbrauwen zonder dat je er iets voor hoeft te doen! Wenkbrauwlaminatie is vergelijkbaar met een wimperlift, maar in plaats van je wenkbrauwen te krullen, wordt er een setting lotion gebruikt om de vorm van je wenkbrauwhaartjes tot 2 maanden te behouden.

De eerste stap in het wenkbrauw lamineren proces is het aanbrengen van de liftende crème om de haarschubben van de haartjes te openen. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk worden geborsteld en in de gewenste positie worden gebracht. De duur van deze stap varieert afhankelijk van het haartype van de klant - dikker en grover haar kan een langere inwerktijd nodig hebben. Meestal duurt het tussen de 5 en 10 minuten. Veel wenkbrauw-verstevigingsproducten vereisen het gebruik van plastic folie op de wenkbrauwen, wat voor extra ongemak zorgt voor de klant. De Didier Lab Esthétique Brow Lamination producten onderscheiden zich op de markt omdat deze extra stap niet nodig is!

In de tweede stap van de wenkbrauwlaminatie worden de ontspannen haartjes in model gebracht door ze in de gewenste vorm te borstelen. Vervolgens wordt er een fixerende lotion aangebracht om de haarschubben te verzegelen en de haarbanden te hervormen, zodat de wenkbrauwen hun nieuwe vorm behouden. Bij deze stap, die vergelijkbaar is met de permanentoplossing in de eerste stap, wordt de fixeeroplossing ongeveer 4-8 minuten aangebracht, aangepast aan de specifieke kenmerken van de wenkbrauwhaartjes. Het doel is om een langdurig en goed gedefinieerd resultaat te bereiken.

Deze 2 stappen zijn de belangrijkste om de wenkbrauwhaartjes vorm te geven. Op dit moment zou al zichtbaar moeten zijn hoe ze er de komende maanden uit zullen zien. Als de klant echter wil dat de wenkbrauwen worden gekleurd, gewaxt of geëpileerd, dan is dit het moment om dat te doen. Na al het extra werk zien de wenkbrauwen er gepolijst uit en zijn ze klaar om verwend te worden voor een maximaal effect.

In de laatste stap van de wenkbrauwlaminatie worden de wenkbrauwen behandeld met een voedend serum om hun weelderige en gehydrateerde look te versterken. Het boosting serum van Didier Lab Esthétique, verrijkt met ingrediënten zoals gehydrolyseerde zijde, hyaluronzuur, gehydrolyseerde keratine en collageen, dient als een essentieel nazorgproduct. Door het dagelijks over de wenkbrauwen te borstelen, zorgt dit serum voor blijvende resultaten - het houdt de wenkbrauwhaartjes zacht en sterk en zorgt voor een dikkere, rijkere en weelderigere uitstraling.

  • Houd de wenkbrauwen 24 uur droog.
  • Breng ten minste 24 uur na je behandeling geen make-up aan en onderneem geen verdere oogbehandelingen.
  • Vermijd zwemmen/sauna/workout gedurende 24-48 uur. Overtollig vocht na deze tijd kan een lichte krul/kroes veroorzaken in de wenkbrauwhaartjes.
  • Niet langdurig blootstellen aan direct zonlicht of hitte.
  • Gebruik geen Retin-A, AHA of scrubproducten rond de wenkbrauw gedurende 72 uur aan beide zijden van de behandeling.
  • Een week voor en 48 uur na de behandeling mogen er geen zelfbruinende producten op het gezicht worden gebruikt.

Zoals bij elke procedure, kan de duur van de wenkbrauwlaminatie variëren op basis van individuele haarkenmerken. Als je de producten van Didier Lab Esthétique gebruikt, kunnen gelamineerde wenkbrauwen tot 2 maanden meegaan. Een goede verzorging na de behandeling, inclusief regelmatig borstelen en het aanbrengen van een voedend serum, is cruciaal om frisse en gedefinieerde wenkbrauwen te behouden gedurende deze lange periode.